fredag 29. mars 2013

Påskeaper

Påske på fjellet gidder vi ikke, det er jo mye morsommere å være hjemme og sy! Jeg har kost meg bak symaskinen og aper er resultatet :-)

Jeg startet med heldressen hvor jeg like greit klippet feil når jeg klippet ut fra mønsteret og fortsatte med å klippe hull i stoffet når jeg skulle klippe ut en gang til. Da var det inn i tenkeboksen og finne ut av hvordan jeg best kunne rydde opp i tullet mitt uten å bruke opp alt det fine stoffet. Jeg endte med å klippe av sømmonnet og dermed redusere størrelsen og siden jeg synes mønsteret var merkelig lang i ryggen i forhold til beina, så kortet jeg litt ned i ryggen og forlenget beina litt isteden. Dressen har trykknapper hele veien fra halsen og ned hele det høyre beinet.

Dressen var egentlig planlagt med brun ribb, men da min kjære venninne suste avgårde til Stoff og Stil samme dag som jeg hadde fundert på hvordan det ville bli med rosa ribb sammen med apestoffet (jeg har tross alt en liten frøken i magen), så endte jeg opp med rosa ribb gitt :-D Da ble de små inspirerte grå satt i sving og jeg måtte dure hjemom henne samme kvelden for å få tak i den rosa ribben så jeg kunne sy ut ideene mine nå i påska.

Heldress med trykknapplukking

Med de nye planene klare så sydde jeg heldress og body samtidig med apejersey og rosa ribb og så fant jeg fram den brune ribben for å sy bukse (alt fra Stoff og Stil). Bodyen er av samme mønster som tidligere og buksa er modifisert fra en bok. Lommene på buksa er til pynt, ikke lagring og oppbevaring ;-) Ribben kan brettes opp og ned både i livet og i beina, og dermed kan buksa forhåpentligvis vokse litt med frøkna.

Body og matchende bukse


Gleder meg til frøkna blir stor nok til å fylle ut settet!